Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kasvatusperiaatteemme

Kasvatamme näyttölinjaisia australianpaimenkoiria kennelnimellä Sudenlumon. Tavoitteena kasvatuksessamme on terveys, rodunomainen luonne ja ulkonäkö sekä toimivuus käytännön paimennuksessa ja harrastuksissa. Australianpaimenkoira on älykäs työkoira, joka omaa voimakkaan paimennus- ja vahtimisvietin. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä, eikä sovellu pelkäksi sohvankoristeeksi.
     Pentueiden vanhempien tulee olla terveitä, rodunomaisia sekä paimennus- ja vahtimisvietin omaavia. Lisäksi vaadimme pentueiden vanhemmilta tuloksia käyttölajeista ja näyttelyistä. Rodunomaisina lajeina pidämme tärkeänä eritoten ASCA:n ja paimennuksen tuloksia.

Oma pentu vaiko sijoitukseen?

Australianpaimenkoira on aktiivinen ja toiminnanhaluinen koira, jonka vuoksi emme luovuta yhtään pentua pelkäksi sohvan koristeeksi. Emme vaadi mitään älytöntä himokisausta, meille riittää kunhan saamme nähdä kasvattimme pari kolme kertaa kuukaudessa kisakentillä. Tärkeintä on siis, ettei pentu jää seinäruusuksi ja vailla virikkeitä. Toivomme, että kilpailisit Sudenlumon-pennun kanssa ainakin näyttelyissä, ASCA-kisoissa, paimennuksessa ja pk-lajeissa. Kaikki muut lajit mitä vain näiden lisäksi harrastatte, on ilo meille ja tietysti pennulle.

Voi käydä niinkin, että haluamme antaa yhden pennun sijoitukseen. Tällöin pennun virallinen omistaja on kasvattaja. Sijoitetun koiran ns. haltija kasvattaa koiran pennusta aikuiseksi ja kisaa koiran kanssa, kunnes pennulla on vaatimamme kilpailusuoritukset. Tällöin kasvattaja tettää pennulla yhden pentueen, minkä jälkeen haltijasta tulee pennun virallinen omistaja. Sijoitetulla pennuilla ei ole jalostusoikeutta muutoin, paitsi kasvattajan teettämä ainut pentue. Tämä siksi, ettei tietty suku yleistyisi liikaa.

Kasvattien omistajille annamme kaiken tukemme koko pennun elinajaksi. Ongelmatapauksissa toivomme omistajien olevan yhteyksissä ja ilmoittavan myös pennuttamisesta, sairastumisesta tai kuolemasta. Pennuttaessa voimme auttaa löytämään pennulle sopivan uroksen. Rekisteröimme kaikki Sudenlumon-pennut sekä VFCI:n koirarekisteriin että VAPKY:n tietokantaan.

Tietoa rodusta
Myyntiehdot

Suunnitteilla

Pentue alustavasti suunnitteilla loppuvuodeksi 2015 / alkuvuodeksi 2016. Tarkempia tietoja myöhemmin.

Syntyneet pentueet

Kenneliimme ei ole syntynyt vielä yhtään pentuetta.


Kuvat © Ted Van Pelt (lisenssi), carterse (lisenssi)

©2019 Sudenlumon - virtuaaliset aussiet - suntuubi.com